på høy tid!

Man kan håpe dette blir begynnelsen på et mer balansert og modernisert syn på hva majoriteten av de som bekjenner seg til Islam faktisk står for, og ikke minst det oppgjør de sier de vil ta med  islamistiske fundamentalister. (Klikk på lenken for å lese artikkelen).

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/09/27/164525.htm

Reklamer

9 responses to this post.

 1. Posted by habben on september 30, 2006 at 9:07 AM

  Her var det jo riktig koselig Phalloides. Flott blogg!

  Svar

 2. #1 Habben.

  Takk for det. Fersk her ennå, som nylig flyktning fra VGB. Håper å finne noen favorittbloggere etter hvert. Er innom hos deg og sjekker hva du trykker ned i tastaturet. Kommer nok flere kommentarer etter hvert.

  Ha en god kveld/natt 🙂

  Svar

 3. Det er nesten så man skulle fått samlet slike artikler på ett sted. I Aftenposten for noen dager siden så var det en god kronikk av Skarsaune om mannlige norske muslimers syn på seg selv. Den var også verdt å få med seg:

  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1473427.ece

  Svar

 4. #3 beatesvei
  Interessant artikkel du linker til. Det å klare å se forbi alt negativt fokus på muslimer og det som skjer i Islams navn, og faktisk ta seg tid til å lytte, lese og tilegne seg kunnskap, er i ferd med å bli en utfordring i seg selv. Det er så mye enklere å gjøre andres meninger og syn til sitt enn å bruke tid på å utvide eget perspektiv, at vi ender opp med å la disse få legge premissene for hva mange skal mene.
  Takk for svar og link. Enig i at informasjon av denne art bør samles og gjøres lettere tilgjengelig.
  God kveld til deg 🙂

  Svar

 5. Jeg hørte noe som fanget meg på TV forleden hva gjelder integrering. Innvandringen har gått fortere enn integreringsprosessen, fordi vi trodde våre nye landsmenn automatisk ville ha/adoptere de samme verdier som oss. Demokrati, likestilling osv.

  Tankevekkende.

  Svar

 6. Ellers er jeg fortsatt SaNdri =)

  Svar

 7. #5,6 Sandri/Pathfinder
  Sabdri er kanskje den forkjølte versjonen av Sandri – bedre nå 🙂
  Tror det meste har gått fortere enn integreringsprosessen, for å si det slik. Tror vel motivene for å komme hit og etablere seg også er forskjellige. Noen lærer raskt språket vårt mens andre ikke prioriterer det. Noen innordner seg lover og regler og viser interesse for vår kultur, mens andre ikke gjør det. Tror det må handle mer om begrunnede krav/plikter og rettigheter – som for etniske nordmenn. Uten kjøreregler blir det kaos.
  Synes også det er skammelig at man ikke har kommet lengre i å få bukt med tvangsekteskap/arrangerte ekteskap som Holmgang tok for seg i går – for n’te gang! Sitter med en klar oppfatning av at kvinnene/jentene – i dette tilfellet var fokuset på pakistanske kvinner/jenter – ønsker desperat å bli frigjorte fra ukulturen, mens mennene i realiteten ikke ønsker endring. Men har noen av disse kvinneundertrykkerne blitt utvist eller straffet for deltakelse som har ført til tvangsgifting/arrangerte ekteskap?
  Om brudd på norsk lov ikke fører til konsekvenser kan man ikke forvente respekt for loven og positiv atferdsendring.
  Takk for svar. Vanskelig å skrive om problemer som har så mange sider ved seg. Ha en god dag 🙂

  Svar

 8. ( Alle skrivefeil her etter, skyldes sykdom sier vi 😉
  Ja, her er du inne på noe som engasjerer meg stort. Tvangsekteskap og det faktum at en del mennesker velger seg et land som Norge, men er langt på vei motstandere av vår kultur såvel som demokrati i så måte. Er det rom for annerledesheten i vårt samfunn? Skaper det for mye spenning og uro? BLir det et paradoks å ville bo i et land man «forakter» kulturen til? Kan vi overhodet gjøre noe med dette?

  Ingen lette svar fordi bildet er komplekst som du vet. Men jeg er enig i at det skal stilles krav. Mye større krav enn det som er stilt per i dag. Og at brudd på tillit skal få konsekvenser. Her er og blir et paradoks, fordi noen kulturer er veldig fryktbaserte og kontrollerte gjennom straffer som knapt kan sammenlignes med våre. De anser våre straffer for en liten smekk på fingern i motsetning til å få hugget av hodet feks.

  Må vi som samfunn innse at vi ikke kan være så tolerante? Må vi ofre en del av vår tilsynelatende gode utvikling som demokrati og feks innføre strengere straffer på en rekke områder? Det vil nemlig alltid, alltid ha en pris å leve som flerkulturelt samfunn. Hva er vi villige til å betale videre?

  Selv er jeg veldig vinglete opp i dette og undres på om det skyldes frykt for å fremstå som rasist. På en rekke områder er jeg nemlig for nulltoleranse. Skal man få bukt med en del negative utviklinger som tydelig er i ferd med å slå rot, må det antagelig harde mottiltak til. Da tenker jeg på bl.a tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

  Ha en fin dag du og! 🙂

  Svar

 9. #8 Sandri/Pathfinder
  Det som mer enn noe annet gjør meg skeptisk til hvilke grep som skal til for å oppnå fremmedkulturelles forståelse og respekt for norsk lov og kultur, er det faktum at noen (f.eks. pakistanske menn og familiemedlemmer) kan utøve tvang og overgrep mot sine egne – sitt eget kjøtt og blod – for å kunne oppnå henteekteskap og billett til Norge. Hva står man her overfor? Hvilke krefter og hvilken mentalitet jobbes det mot i håp om endring? Og er det realistisk å tro at man kan snu slik råskap og ondskap gjennom dialog?
  Ord som likestilling, demokrati, menneskerettigheter, individets egenverd, toleranse og fredelig sameksistens, virker alle malplasserte i slike tankebilder. Og jeg liker ikke den konklusjon jeg tenderer mot, tross min iboende store toleranse, når alt skal veies. Spørsmålet som leder til konklusjonen er: Er det overhodet mulig for Norge å integrere mennesker med så avvikende menneskesyn og kultur?
  Svaret vil, tror jeg, avhenge av om menn fra en slik kultur, oppvokst i Norge eller andre vestlige land, går sammen og kjemper mot ukulturen i sitt folks kultur. Jeg tror kampen må skje innad i egne rekker. Men det behøves menn med mot for å fronte dette med den tyngde som trengs. Nordmenns røst mangler nødvendig respekt for å bli hørt. Vi kan bare vise handlekraft og støtte en slik kamp via lovgivning og håndhevelse av Norsk lov. Sette absolutter for hvilken atferd vi tolererer og ikke tolererer.
  Men paradokset som du sier er jo, hvorfor i all verden vil de til en kultur som vår, som de forakter og nekter å la seg integrere i?
  Jo mer man tenker rundt dette jo mer arter hjernen seg som et humlebol – en ubehagelig støy.
  Natthilsen 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: