sporsnø

En annen puls. 

Snøfnugg – mykt og stilt fallende mot jorden. Snøfnugg – hvitt, kaldt og nesten usynlig vakkert.

Snø – krystallisert vann som kler marken med naken og uskyldshvit hud. Hver dråpe er som et krispende skjørt smykke. Vakkert og symmetrisk av form. Hver krystall er særegen og kunstnerisk, skapt ved temperaturfall under en regnfull sky – som ved et bliks! Alene skapt ved temperaturfall.

Snø – en fluffig hinne på marken som stjeler lyd. Bare under skien, der kunststoff friksjonerer svakt mot bomullsaktig snø, anes lyden av små sukk. Det skjer en kompresjon. Snøen trykkes sammen og øker bæreevnen. Så et nytt skritt og fram med en stav. Små sukk. Nesten som en gammelmanns lydsvake åndedrag. Tilbake ligger spor i snø.

sporsno2.jpg

Ingen annen årstid kan avsløre vannets allestedsværende som vinteren. Lyse klaffer på nåletrærnes skuldre. Terrenget får nye former, dannet av vind og snø. En myk åskam blir en skarp egg. En dal får mykere former og svøpes i skyggetoner mot kveld. Vekslende fargetoner i blått.

På bjørkestammen krølles frostsprø never side om side med fargerike og værbitte arr, som om trærnes fruktbarhet og liv motvillig er kuet til ro. Og over marken, gjennom skogen, skrått over dalen, opp ei bratte og ned ei li, små sukk og pust fra staver og ski. På vei til hytta.

Gyllen kveldsol brekker kontrastene ned. Stjeler brodden fra det gnistrende hvite. Fyller hvelvingen med mørk blå. Kiler hytteveggens tjære til det dypeste av brunt. De siste sukk pløyer gjennom myk snø. Framme. Det er tid for et annet liv. Turen inn har allerede lagt hverdagen bak seg. Det er tid for en annen puls.

Reklamer

5 responses to this post.

 1. Jeg er så glad i naturskildringene dine, du tar leseren med ut i snøen, så man nærmest hører den stille hvislende lyden av nysnø.
  Ha en fin kveld:)

  Svar

 2. #1 Maria

  Det var fine ord å få – takk 🙂

  God kveld tilbake.

  Svar

 3. Åååå, nå savner jeg ihvertfall snøen…. Nydelig bilde som blir ytterligere beskrevet med vakre ord….. Sukk*

  Flott du følger med oss…..;) Vi har det ganske så morsomt under disse øktene hvor vi lager denne galskapen….;)

  Kos deg masse, vennnen…..

  Klemmer snøsavnede klemmer Yetien….

  Svar

 4. #3 Yetien

  «Sporsnø» får være mitt bidrag til en snøelskende Yeti, og selvsagt et par iskalde klemmer 🙂

  Svar

 5. […] alle en fin julehøytid og et innholdsrikt og spennende 2008. Jeg legger ved link til et tidligere innlegg med vinterbilde og håper det formidler den positive stemning dere alle fortjener. Hilser god jul […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: