kjære medbloggere

Blogge-genet er oppdaget.

Det er med såre øyne jeg sitter her i dag og taster et budskap som vil røre og berøre hundretusener av bloggere over den ganske verden. Endelig kan bloggere, med forskningen i ryggen, se framtiden lyst i møte. Ikke bare skimte den under blytunge øyelokk, gjennom skarlagensrøde øyne over tunge, kaffesvarte halvmåner. Men skue årvåkent fram via dataskjermene også når klokka nærmer seg 03.00 AM. Aldri mer skal en blogger sovne over tastaturet og bråvåkne på side 326 i et uleselig (zzzzssszzzzzssszzzzzzssszzz) tekstdokument. Det blåser nå bloggernes vei.

Lilly Hallberg skriver i Dagens Nyheter (DN) om forskningsresultater ved Kaliforniauniversitetet i San Francisco som avslører genmutasjoner for menneskets biologiske søvnmønster. Det blir i artikkelen fokusert på problemer i form av å våkne altfor tidlig om morgenen og sovne for tidlig på kvelden. Det er for så vidt ikke så matnyttig for en blogger. Mer interessant er det at genmutasjonen kan slå ut motsatt vei; man våkner godt utpå dagen og sovner ikke før langt på natt. Og dette vil snart kunne styres. Blogge-pillen er like om hjørnet.

Dog, en liten advarsel er på sin plass. Det lurer mørke skyer i horisonten; Arbeidstakerpillen. Jeg ser med gru for meg et arbeidsliv der forsovelse ikke forekommer. Et arbeidsliv der alle er våkne og opplagte hele arbeidsdagen gjennom og sover tungt på fritiden. Et arbeidsliv så effektivt at det fryktede underskuddet på arbeidskraft med ett blir et gedigent overskudd. Det gir dårlige kår for arbeidsinnvandrere og lønnsforhandlingene for de få som er i jobb. Og det som er enda alvorligere, dårlig råd med tilhørende dårlig bredbåndshastighet for de som går hjemme. Så her gjelder det å være frampå og skaffe seg lager av både ups and downs – bloggepiller og anti-arbeidstakerpiller.

Likevel, det er en stor nyhet. At forskerne har funnet ut dette gjennom forsøk på mus forteller med all mulig klarhet at fokus har ligget på bloggerne hele veien. Så kjære medbloggere, legg hånden pent til rette på musen og føl gleden strømme gjennom hele legemet. Dette er en glad dag!

Reklamer

6 responses to this post.

 1. Posted by Lavina on januar 12, 2007 at 4:53 PM

  Årets beste nyhet så langt! Lider jo av lakenskrekk og timene bare flyr.. Ny rapport på bloggen min, bare sånn til underretning!
  Ha en flott bloggehelg!
  Klem

  Svar

 2. #1 Lavina

  Den dagen pillen foreligger bør bli offentlig flaggdag for bloggere verden over.

  Skal stikke innom deg i løpet av kvelden. God helg 🙂

  Svar

 3. Du verden!! Jeg kjenner allerede at gleden strømmer opp gjennom armen min :o).
  Så er jeg heldigvis utenfor fare når det kommer til dette med piller for arbeidstakere… siden jeg ikke lenger KAN arbeide.

  Ønsker deg en fortreffelig helg :o)

  Svar

 4. #3 Inger Johanne

  Arbeid er egentlig ganske oppskrytt, det tar for mye tid. I stor grad et nødvendig onde for å skaffe penger til det som er morsomt, som fiske og fotografering, mm. Trolig derfor så mange tipper lotto.

  Fantastisk at du kjenner gleden sprenge seg på allerede. Fra nå av går det bare en vei 🙂

  Svar

 5. Posted by Mathias2 on januar 13, 2007 at 12:04 AM

  Dette var jo litt av en sensasjon, fikk nesten lyst til å begynne å blogge, helt til jeg oppdaget Antibloggepillen.

  Svar

 6. #5 Mathias2

  Antibloggepillen vil vi totalforby om den kommer, muligens også Arbeidstakerpillen. Start bloggingen umiddelbart. Vær fryktløs og fri 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: