en vakker dag

 Vi fikk storfint besøk i påskeuka. Vesla kom på overnattingstur til mormor og morfar. Var blitt lovet ny sykkel og hjelm og var veldig ivrig. Og handel ble det. En rosa, lekker skyss som snart fôr fram og tilbake i tunet, og med en sjåfør med verdens mest livate øyne og oppkvikkende smil under hjelmen. Det lyste av hele ansiktet der hun kjørte så fint. Vinglet litt, men holdt godt balansen.

Etter Veslas økt på sykkelen ble det middag – pølser i brød som hun hadde bestilt. Ivrige barneøyne. Ivrig prat rundt bordet. Om hun kunne sykle etter middag? Bare litt, før vi gikk på tur i skogen, langs elva? -Klart det, sa jeg. -Vi har god tid. Vi gjør som det passer oss. Vi har påskeferie. Mormor og jeg har fri fra jobb og du har fri fra skolen. Klart du kan sykle litt til før vi drar på tur.

 blaveis3.jpg

Blåveisen har sprunget, som hestehoven. Også hvitveisen, allerede. Så vi slentret avsted langs elva, på en bred og god sti. Lo og ertet, småpratet og kommenterte det vi så. Kona var først til å se blåveis, så hun pekte. Men Vesla fikk ikke øye på blomstene nede i det visne gresset. Så jeg gikk noen skritt til side for stien og pekte med vandringsstaven jeg alltid bruker – har også laget staver til kona og Vesla. Og da, plutselig, så jeg en bevegelse rett ved siden av meg. Bare en halv meter fra skoen lå en svart hoggorm og solte seg – trodde jeg.

kvitveis.jpg

Jeg kvapp litt og tok et attersteg. Da oppdaget jeg hva som var på gang. En paddefot stakk ut av hoggormkjeften. Ormehodet var helt forvridd siden kjevene var jekket av ledd for å sluke padden. En svær padde, faktisk. Alle tre sto som ivrige iakttakere i det den gulpet ut padden før den gjemte seg. Hvilken opplevelse! Jeg ble dønn fascinert, og Vesla fikk informasjon om hoggorm, og at man måtte være forsiktig og se seg om når man plukket blomster.

 hoggorm.jpg

Litt senere kom vi til en paddedam, og jeg tror Vesla var atskillig mer interessert i dem. Tror hun satt på huk i minst et kvarter og kikket på pornoen til en kakofoni av paddenes lokke- og elskovslyder. Hun fant en tynn kvist hun strøk forsiktig over padderyggen uten at den stakk av. Hun var fanget – slik vi hadde vært fanget av ormen. Fine opplevelser for liten og stor.

padde3.jpg

Så fant vi seljekvister med gåsunger og bjørkekvister med små bladknopper som ble med hjem og satt i vase. Som jeg sa, det var bare en av de dagene da alt er såre vel og artige episoder bare kommer til en. Man er på rett sted til rett tid. Ren salvelse for sinnet.

gasunge.jpg

 

Reklamer

8 responses to this post.

 1. 🙂
  Takk for turen. Flotte bilder, nå er det virkelig vår (skjønt i dag…. :-()

  Svar

 2. #1 Genese

  Føler meg litt lurt selv, her snør det så det laver. Men det går seg til. Vinteren er i alle fall over selv om vi må tåle en og annen minusgrad en måneds tid.

  Ha en fin aften 🙂

  Svar

 3. phalloides
  Og så må det være fint ed så unge besteforeldre…

  Svar

 4. Posted by Luringen on april 9, 2007 at 2:12 PM

  Der ja!

  Takk for fin «spasertur»!

  Svar

 5. #3 Genese

  Om ikke annet ble vi i hvert fall tidlig kjønnsmodne 🙂

  #4 Luringen

  Artig at du ville slå følge 🙂

  Svar

 6. Posted by Luringen on april 10, 2007 at 3:56 PM

  Alltid fine turer 😛

  Svar

 7. Posted by Maldina Planz on april 12, 2007 at 6:39 PM

  Slike opplevingar kjem ho til å ha som varme og gode minner gjennom heile livet. Er ingen «fan» av ordet «kvalitetstid», men likevel: Dette er kvalitetstid. Fint skildra, nydelege bilete.

  Takk for turen! 🙂

  Svar

 8. #7 Maldina Planz

  Håper og tror du har rett. Slikt gjør godt både for liten og stor. Ha en flott dag 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: