usaklig og usmakelig

Det ble i oktober i fjor begått et knivdrap på Gjøvik. Vi fikk høre om ugjerningen i media. I dag er VG (også TV2 – henviser til Frp-leder Nikolaisen), igjen ute med opplysninger om hendelsen i forbindelse med påvente av dom og straffeutmåling, og det skjer under overskriften: «Krever elleve års fengsel for drapstiltalt Frp-politiker».

Hva ønsker journalisten å formidle? Hva forventer han at leserne skal sitte igjen med etter å ha lest overskriften og artikkelen? Hvorfor knytte ugjerningen til partitilhørighet om drapet ikke er påvist å være politisk motivert? Har journalisten selv en politisk agenda her?

Jeg oppfatter dette som ondsinnet journalistikk der journalisten er ute etter å ramme en partipolitisk organisasjon. Dette er noe PFU burde ta tak i slik at vi blir spart for denslags framover. Irrelevante opplysninger som kan skade uskyldig part (les: parti) hører ikke hjemme i nyhetsbildet.

Reklamer

5 responses to this post.

 1. Klart det er politisk motivert. Eller økonomisk, det selger bedre. Og du får vel ikke stanset det heller, så lenge FrP hamrer løs på andre, og selv vil fremstå som «lov og orden».

  Svar

 2. #1 Genese

  Har ikke noe behov for å forsvare Frp, men er møkk lei disse sleivsparkene som skal flettes inn overalt, selv i så alvorlige saker. Det tjener ingen – eller som du sier tjener det kanskje salgstallene. Som ledd i en årelang svertekampanje fungerer det dårlig skal man tro størrelsen på Frp.

  Svar

 3. Posted by Maldina Planz on mai 4, 2007 at 1:01 PM

  Ja, det er dette med å få det sensasjonelt! Selgje. Ein politiker, som ein kan forvente er «skikkeleg», men som er knytt til drapssak er heftige greier for mange.

  Sleipt er det å spele på slikt.

  Svar

 4. Posted by Maldina Planz on mai 4, 2007 at 1:02 PM

  Hei, forresten. 🙂

  Svar

 5. #3,4 Maldina Planz

  Hei igjen 🙂
  Tror mange av oss tar litt lett på det å slenge ut sårende bemerkninger. Mottakerne er oftest ikke bedre til å håndtere slikt enn det vi selv er, uansett stilling og posisjon. Når tredjepersoner også såres blir det begått en stygg urett. Saklig og konstruktiv kritikk kan vi som regel håndtere, men ikke usakligheter.

  Ha en god helg 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: