grunnlåven

Vil ønske alle en fin 17. mai med tradisjonell feiring 🙂

grunnlaaven1.jpg

Bilde: Grunnlåven

Reklamer

10 responses to this post.

 1. Og denne institusjonen, grunnlåven, er eldre enn den andre institusjonen, grunnloven. Slik er Norge. Ville grunnloven blitt slik den var om vi ikke allerede hadde grunnlåven?

  Svar

 2. #1 Genese

  Gratulerer med dagen 🙂
  Der setter du fingeren på noe jeg har tenkt mye rundt. Artig at du så koblingen. Grunnloven ble skapt av og for de rikeste, bl.a. for å beskytte den private eiendomsretten mot den simple almue. Tre ganger huzza!

  Du ser en av grunnlåvens store tilhengere på bildet også 🙂

  Svar

 3. La ikke merke til tilhengeren. Men det er klart at en grunnlåve må ha en tilhenger. Ellers har jeg hørt på en 17 mai tale i dag: de som kjempet frem den norske grunnloven var ikke menn av almuen, men overklassen, av tyske og danske aner. Slik du sier.

  Svar

 4. #3 Genese
  Javisst. Først etter at all grunn og alle goder var fordelt på adelen kom stemmeretten og «demokratiet». Det finnes ikke grunnlag for at folk flest skal vinke og rope hurra. Jeg holdt på å besvime da Ap ønsket Sp velkommen inn i en koalisjon. Ingen har misbrukt og foraktet arbeidsfolk så stygt opp gjennom tidene som de store gårdeierne. Nå de siste tiårene har de levd på arbeidsfolkets skattepenger, i form av subsidier og støtte i hytt og pine. De har bokstavelig talt levd på trygd i generasjoner. Det er arbeidsfolkets skattepenger som har finansiert skogsveier slik at de kan hente ut tømmer, som de får statsstøtte til å ta ut, samt statsstøtte til nyplanting….! Skogsbilveier vi har betalt for og som den dag i dag stenges med bom; «PRIVAT VEG, BOMMEN STENGES UTEN VARSEL». Vi får ikke bruke veiene for å kunne fiske (i private fiskevann) eller sanke bær på høsten, bare betale for dem.
  Hva har vært trenden 1. mai, arbeidernes dag? Jo, gårdeierne har vært ute på jordene. Jeg har selv opplevd å blitt nedstøvet og overdøvet av traktorer på musikkarrangementer i det fri (korpsmusikk). De eier ikke respekt for andre enn seg selv og sitt.
  De som i fullt alvor mener Norge er tuftet på demokratiets verdier, har ikke fått med seg noe som helst. Den private eiendomsretten står like sterkt som noen gang. Så tre ganger hipp hurra!
  Skulle vært morsomt å sett ansiktet på Håkon Lie da Ap dannet regjering med Sp og Sv. Han hudflettet Sp på det groveste i hele sin virketid i politikken, og med god grunn.
  Huff, hisser meg veldig opp her. Får la det bli med dette.
  Må legge til at det selvsagt ikke gjelder alle. De mindre gårdene og småbrukene drives av slitere og med relativt liten støtte (mange av dem har blitt lagt ned de senere år), mens de store gårdene stikker av med de største overføringene. Jo mer man har jo mer skal man få. Hipp hipp…

  Svar

 5. Posted by Luringen on mai 20, 2007 at 6:11 PM

  Vittig, vittig 🙂

  Svar

 6. #5 Luringen

  Takk for utfyllende kommentar. Den tilførte et helt annet og utilsiktet perspektiv til tråden her 😀

  Svar

 7. Posted by Luringen on mai 21, 2007 at 9:03 PM

  Vet, vet!

  Svar

 8. Posted by Funny_Bunny on juni 15, 2007 at 7:15 AM

  Jeg sitter på skolen og har om grunnlånen LOL Rofl;) Gtfo^^

  Svar

 9. Posted by Funny_Bunny on juni 15, 2007 at 7:16 AM

  Låven*

  Svar

 10. #8,9 Funny_Bunny

  Det hørtes ikke veldig artig ut i varmen, men kanskje nyttig. Lykke til med studier og eksamener 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: