til fjells

Det er utrolig å se hvor tidlig våren og sommeren kommer til fjells i år. Lørdag 26 mai tok kona og jeg en tur på Lifjell. Det ble årets første møte med gjøk, og tro det eller ei, blomstrende greplyng i 1050 meters høyde. Et fjellrypepar hadde date på ei snøfonn og en spurvehauk jaktet en liten dunskrott i vill fart. Det ville være en overdrivelse å påstå at det var mye folk i fjellet, men faktisk telte vi elleve oppe i høyden og et tjuetalls personer lenger ned. Tre unge jenter ville ikke gå videre da noen hadde støtt på tre hoggormer i nærheten.

greplyng 1

Noen vinddrag i luften fikk oss til å kjenne at det ennå er vår i fjellet. Sittende ved vannet med en kopp nykokt kaffe i handa, varmet sola i ryggen, men på skyggesiden var det ikke mange gradene. Vannet lå isfritt, men trolig som en av de første dagene. Vi ble møtt av et aurevak idet vi kastet første blikk utover vannet, men vakene var få og spredte. Fiskestengene fikk ligge i stangfutteralet. Fjærmyggen var som ventet i gang med å klekke, men det manglet et par dager med varme før det virkelig ble liv.

maifjellet.jpg

Det gir en god følelse å vite at alt igjen står for døren. Naturen våkner til liv, og i le for vinden varmer solen også i høyden. Det blir nok ny tur med det aller første, og kanskje krokes årets første fjellauremiddag på en fjærmyggimitasjon før det står juni på kalenderen. Det ville nesten være for godt til å være sant.

Reklamer

8 responses to this post.

 1. Og du er på tur. Og serverer stadige rapporter til oss andre fra livet der borte fra tastaturet. Jeg tar en tur nå, ble inspirert, selv om det bare blir ut for å trekke frisk luft

  Svar

 2. #1 Genese

  Blir nok mindre tastatur og mer natur framover. Alt til sin tid. Bedre melding enn at noen små avsnitt og bilder inspirerer andre til å komme seg ut, kan jeg ikke få 🙂

  Svar

 3. Flott! Kommer snart en tur oppover i strøka der og prøver auren:)

  Svar

 4. #3 Nunzio

  Det må du gjøre. Tipper vårfluene også er i farta om et par ukers tid 🙂

  Svar

 5. Er det fra Bø-sida dette eller?

  Svar

 6. #5 Habben

  Jepp, sørvendt terreng. Gikk fra Jønnebu og inn til Skåråfjellholmen (1049 moh).

  Svar

 7. bare sånn off de topik….

  hvor får man kjøpt fiskekort for Lifjell?

  Yetigoesfishing…;)

  Svar

 8. #7 Yetien

  Fiskekort for Lifjell kan kjøpes på alle campingplassene i Bø, Lifjell feriesenter, Turistkontoret, Brukås Sport og G-sport. Be om «Fiskeguiden» (20,- kr) så følger også diverse tips om atkomster mm.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: