anstendig lønn

LO og Roar Flåthen er nå ute og kritiserer en fornøyelsespark for å betale for dårlig lønn til unge med sommerjobb. Ungdom på 16 år får 64 kroner timen, mens LO har regnet seg fram til at de burde hatt 88 kroner timen.

Er ikke uenig i at de unge burde hatt bedre betalt, jeg støtter det. Men siden disse 16-åringene kan tjene pengene skattefritt betyr det at de, med Flåthens beregninger om 88 kroner timen, vil tjene like mye (lite) netto per time som hun på 65 som er ufaglært og har jobbet et langt liv i en av landets kommuner.

Nå som LO endelig har funnet igjen batteriene til kalkulatoren sin håper jeg de benytter sjansen til også å regne litt på hva tusener av lavtlønnede som er ansatt i helse- og sosialsektoren bør ha i lønn. Kanskje gapet for disse også ligger på 24 kroner underbetalt per time + påslag for skattetrekk? Husk det Roar, at en dag skal kanskje en av disse vaske stumpen din og bytte bleie på deg 🙂

Nå er LO en ung organisasjon (stiftet i 1899 – programmessig i parløp med Ap siden 1932) og man kan ikke forvente at de får til alt på en gang. Men innen utløpet av inneværende sekel er jeg overbevist om at vi får se gode resultater 🙂 Tipper det blir heidundrende 200-års feiring i 2099. Den som lever lenge nok vil oppleve anstendig lønn, også i kommunenorge. Tålmodighet, kamerater, er hva som trengs!

Reklamer

2 responses to this post.

 1. Vanskelig å kommentere et kampskrift som dette. 🙂
  Opplagt at du brenner for de med minst.

  Svar

 2. #1 Genese

  Problemet i «den ville vesten» (vestlige verden) er at så og si alt arbeid betales bedre enn å ta seg av syke, sterkt utviklings- og funksjonshemmede samt pleietrengende gamle. Statskassene fylles ikke av slike tjenester så de nedprioriteres som rene utgiftsposter man ikke ønsker.

  De som snakker varmt om bedre omsorgstjenester, det vil si alle politikere, tjener selv så godt og er så oppegående og friske at de verken må eller vil forsøke å identifisere seg med de lengst nede på samfunnenes funksjonalitetsstiger. De kjøper seg de beste tilbudene når de trenger det.

  Takk for respons 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: