stem høyre!

«Vi går inn for lavere skatter og avgifter», sier Høyre (og Frp). Så hvorfor blir Erna Solberg så overrasket over at høyrevelgere og høyretillitsvalgte, representert ved for eksempel Per Ditlev-Simonsen, praktiserer et slikt standpunkt til ytterste grense? Tør hun, og bør hun, med tanke på partiets framtidige eksistens, riste i skapet som rommer Høyres medlemsmasse? Det er jo ikke i det skapet man først og fremst finner hjertevarme mennesker med tanker på andre enn seg selv. Det er ikke der man først og fremst finner mennesker som føler samfunnsansvar med fellesskapstenkning. Og når det gjelder vilje til å betale skatt – vel, de er jo høyrefolk og erklærte motstandere av å skatte etter evne.

Det er ikke gjort i en håndvending å bygge seg opp en formue, og særlig ikke om man skal gjøre det på lovlig og ærlig vis. God, etisk standard og tilhørende høy moral for å oppfylle de etiske retningslinjene, er en hemsko for alle som vil bli rike i en fart. Eller for de som vil verne om sin formue, bygget opp ved egeninnsats eller også ved arv, blant annet ved å møysommelig lete fram smutthull i skattelovgivningen. Hver gang det kommer skattelovendringer fra venstresiden varsles det i god tid slik at de man ønsker skal bidra mer til fellesskapet får tid til å omplassere sine finansielle ressurser og sikre seg mot økt beskatning.

Men – for å balansere bildet en smule – det skal Høyre ha, og borgerlig side for øvrig i norsk politikk, at de for eksempel er svært opptatt av at vanlige arbeidere ikke belaster økonomien i landet så sterkt når de blir syke. For der er det penger å hente til fellesskapet. Der vil de slå til med å innføre en karensdag. På den måten, ved å ta fra de som alltid betaler sin skatt og hvor mange sliter med å få endene til å møtes, vil de hente midler for å bidra til å styrke fellesskapet. Det synes jeg er utrolig raust. Det er her vi ser (bl.a.) Høyres hjertevarme slå ut i full blomst. Slikt står det respekt av!

Jeg tror ikke Per Ditlev-Simonsen og hans (tidligere?) holdning til å betale skatt skiller seg vesentlig ut fra de holdninger øvrige mangemillionærer i Høyre har. Det skulle faktisk vært interessant å vite hvor store ressurser som årlig brukes nettopp i kampen for å unndra beskatning, legalt og illegalt. Og ikke minst hvor stor prosent av formuer som går i arv som er blitt til på illegalt vis. Jeg tror kanskje det skapet du står ved bør ristes meget forsiktig, Erna. Det er også mange av disse som har eks-ektefeller og eks-svigerbarn, og dem har man liten kontroll over.

Herved ønskes Høyre en god valgkamp: Hold hodet og hjertet kaldt. Stem blått. Stem Høyre!

 Oppdatering mandag 20.08.07.

Etter møte i Oslos forretningsutvalg, der Per Ditlev-Simonsen startet møtet med en redegjørelse om kontoen i Sveits og sin skatteunndragelsessak,  sitter jeg igjen med en følelse av at det ordføreren i første rekke beklager er at skattesnusksaken overhodet ble kjent. Det startet bra med beklagelser og innrømmelser, men endte opp med sterk misnøye mot eks-svigerbarn som hadde forårsaket at skattesnusksaken ble kjent. Altså ville han helst sett at saken aldri kom fram i lyset. Og det er her han viser sin slette moral og slår beina under sine beklagelser for skattesnusk. Det ordføreren skal kreditteres for er at han frasier seg foreldelsesretten som er på 10 år, siden dette i tillegg til å berøre finansielle forhold faktisk er en straffbar handling. Må også gi honnør til Erna Solberg som tidlig gikk klart ut mot ordføreren i denne saken, og det er betenkelig at ikke flere partifeller støtter hennes utsagn – snarere tvert om!

Reklamer

4 responses to this post.

 1. Hehehe. *Le godt* Høire er folka sine det! 😆

  Svar

 2. #1 Undre

  Det er alltid noen som «tar kaka». Når det gjelder kynisme så, vel… 🙂

  Svar

 3. Posted by Luringen on august 20, 2007 at 3:59 PM

  Cecilie Ditlev-Simonsen blir av VGnett i dag omtalt som ordførerdatteren, hun står da vitterlig godt på egne ben?!

  Mye vil ha mer, høyre enda mer.

  Svar

 4. #3 Luringen

  Den ekle følelsen man får er at det som er presentert, som handler om småpenger for disse menneskene, kun er en flik av noe større. Risikoen for avsøringer og det ubehag familien nå opplever, var for stor og sto ikke i forhold til gevinsten ved skatteunndragelsene av hhv 1,5 mill. og 0,75 mill. Det gir verken mening eller troverdighet. Men den store sannheten kommer vel fram etter hvert.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: