kryssende syklist

Første søndagen i september gjorde kona og jeg oss en skogstur langsetter Hørteelva, fra Ølsbru til Høgfoss på blåmerket tursti. Fint vær og kvalmende, sur lukt frå ei gjødseldynge dannet rammen rundt starten på turen. Og vi hadde mer i vente. Rautinga vi hørte der framme, som kona bestemt mente stammet fra en kåt elgokse, skulle snart vise seg å være noe ganske annet.

hoegfoss-6.jpg

Noen hundrede meter framme kom vi til et sauegjerde som kranset eiendommen Brukåsa og sperret stien. Uten grind eller hemper for å åpne og ta seg gjennom, var eneste mulighet å skreve over. Og snart, like der framme, fikk vi se en eldre kar krysse stien på… – sykkel? Det var et underlig skue. Han satt så fint og tråkket, riktignok litt urytmisk, mens det rallet fra strupen. Men hvor var sykkelen?

Vi ble snart vitne til noe uhyggelig. Idet mannen fikk se oss kastet han seg av “sykkelen” med en langtrukken rautelyd og la i vei over vindfall og stein så kongler og torvmose roterte i lufta etter ham. Det lyste og blinket fra bleke, nakne lår, som å se et rådyr bakfra.

blogggjerde.jpg

“Sykkelen” viste seg snart å være nettinggjerdet ved motsatt ende av eiendommen, og framme ved gjerdet så vi tydelige, ferske merker etter kamp. Gjerdestolpen, som sto plantet i stien, bar kloremerker etter desperate fingre. Og verre, på nettingen hang restene av ei hvit truse av typen Dovre, samt fu-skjegg og kjønnshår i dotter på størrelse med kattunger. Vi krympet oss ved synet men kom oss over med det meste intakt.

Siden stien faktisk er en merket tursti, ville det vært kjekt om eieren av Brukåsa gjorde det enklere og mindre risikofylt å passere gjerdet. Slik unngår man at gjerdet blir ødelagt, og folk kan følge turstien uten å få røsket av seg både det ene og det andre. Og med tanke på syklisten og rautinga han utstøtte, samt elgjakta som snart tar til…! En ting er å bli pelset levende. Verre er det om man i tillegg blir skamskutt av en jeger som med snill dømming klarte storviltprøva på tredje forsøk.

elg1.jpg

Reklamer

14 responses to this post.

 1. Posted by Luringen on september 10, 2007 at 8:59 PM

  Tok de for mye Möllers Tran??

  😛

  Svar

 2. Haha, huff så jekli!
  En risikerer å bli opphøyd til skytshelgen for Ottar, etter en slik «avrivning»!
  Råbra historie, og knallgodt fortalt! lo så e grein her=D

  Mvh Nunz

  Svar

 3. #1 Luringen

  Det å «sykle» på et sauegjerde er ingen spøk, Luringen! Finn fram 17.-mai stakken og gjør et forsøk. Dette handler om noe annet enn flotte frisyrer der nede. Dette er ren og skjær snaupelsing: fjern.no

  Svar

 4. #3 Nunzio

  Blir jo gal av dette her, å se for seg alt i bilder mener jeg. Nesten så man kjenner det lugge selv 🙂 Har aldri flådd meg skikkelig på et gjerde, men jeg har forsøkt å balansere på slik nettinggjerde med vinkelstål på toppen – uten hell. Endte i sprutbrekninger. Nøtteknekkersuiten de luxe – fy f… for noen smerter! Har ikke bilder, men minnene sitter som støpt 😛

  Svar

 5. Hehe, vinkeljernene på toppen har også gravd seg godt inn i skrevbølet her også… Også med sprutbrekninger…grøss…

  En jeg kjenner fra Notodden tok imidlertid kaka…
  De hadde sparket en fotball oppå et skoletak. For å få den ned igjen, dyttet stakkaren bort et håndballmål inntil veggen og klatret opp på tverliggeren. Men ballen lå litt for langt inne på taket.., -så han begynte å småhoppe litt for å rekke bort… Den siste gangen han landet igjen, -var med et bein på hver side…..

  Han var ikke det minste blå eller rød nedi der, sa han etterpå, -men BEKSVART fra knea og opp til navelen!

  -Den kan jeg nesten «kjenne»…..;p

  Svar

 6. Posted by Maldina Planz on september 11, 2007 at 7:00 AM

  ha ha!!!!!!!!!!!!!!!! Du får det sagt du!!! 😀 Så utruleg bra skrive.

  Svar

 7. #5 Nunzio

  😀 Den greia vår er egentlig feil plassert – av og til i hvert fall – uten at jeg har noe bedre forslag. Minnes vel en tegning av Ture med stasen under armen. Ha en god dag 🙂

  Svar

 8. #6 Maldina

  Det jeg sliter mest med er å forstå hvordan du kan le av det. Skamme seg :/

  Svar

 9. Hahaha…. Ler og ler….. Skulle gjerne ha sett denne desperate syklingen…. Hihi….

  «-Gjerdestolpen, som sto plantet i stien, bar kloremerker etter desperate fingre. Og verre, på nettingen hang restene av ei hvit truse av typen Dovre, samt fu-skjegg og kjønnshår i dotter på størrelse med kattunger. Vi krympet oss ved synet men kom oss over med det meste intakt.»

  Genialt… rett og slett genialt skrevet…. Hahaha…..

  YetiSomling…..

  Svar

 10. #9 YetiBeib

  Av og til gjelder det å være lett på (stål-)tråden 🙂 Hils Gnisten og Tillit og be dem være på vakt for gjerder der de ferdes 🙂

  Svar

 11. Når du først snakker om «greier» som er feilplassert…;p

  http://www.vgb.no/7996/perma/246201

  Svar

 12. #11 Nunzio

  Haha! Kommer inn og kommenterer etter hvert. Lystelig lesning 🙂

  Svar

 13. Posted by Maldina Planz on september 24, 2007 at 11:31 AM

 14. #13 Maldina

  Takk, men nei takk. Ha en fin uke 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: