ekteskapsbeger

Det finnes ikke to like kåtekopper, like lite som det finnes to like kåter. Kåter formes av naturen og blir til på hver sin spesielle måte, vokser ut fra hver sin spesielle stamme som har gitt dem næring, eller lever under jorden som en rotknoll. Derfor er de ulike og unike, og de tjener alle en hensikt.

kaater-blogg.jpg

En kåte som skilles fra stammen og formes til en kopp får nye oppgaver og former. Grunnformen er den samme, men den dekker andre behov. Med sine små ujevnheter og skjevheter, preget av hvordan den vokste seg til og ble formet, kan den fungere i sin nye rolle på fremragende vis. For uavhengig av ytre form, uavhengig av ujevnhetene og skjevhetene, kan koppen romme et innhold til glede for andre.

Med litt støtte og hjelp til påfyll vil den alltid være til glede og nytte. En turkamerat gjennom livet. Og fylles koppen med noe varmt og godt på en kald dag, og man holder varlig rundt den, stråler den varme tilbake til valne fingre. Slik er kåtekopper. Det de fylles med er hva de gir. Det de fylles med er hva de blir. Så fyll din kåtekopp med omtanke og kjærlighet. Det fortjener du.

Kåtekopper som ikke brukes tørker inn – blir fargeløse og harde. Da blir ujevnhetene og skjevhetene ekstra godt synlige. Men brukes de flittig vil kjærlig slitasje gnage og runde ned kantene slik at koppene, din kopp, ligger bedre og bedre i handa. Den blir del av deg. Fremdeles med ulikheter, men ulikheter som føles riktige og som gjør at koppen beholder det særpreg som engang gjorde at du valgte nettopp den. Det særpreg som fanger din oppmerksomhet, alltid.

Det tar tid å lære seg hvordan en kopp skal holdes og etterfylles for å ligge best i handa og utstråle mest varme. En prosess som krever tålmod og vilje. Slik er det med alt som over tid skal oppnå økt verdi. Tiden, ditt tålmod og din vilje gjør kåtekoppen til noe mer enn en nyttegjenstand – ved å besjele den. Porselen er vakkert og formfullendt men går lett i knas. Kåtekoppen som brukes kjærlig har formmessige mangler, men til gjengjeld tåler den en støyt.

Reklamer

8 responses to this post.

 1. Se der ja! Flotte var de.

  Kåtekoppen min har jeg mistet.., -men er på jakt etter et nytt lagelig emne på hver tur jeg er ute. Denne nye jeg skal lage, må være helt spesiell i formen…=)

  Svar

 2. #1 Nunzio

  Jeg har kun laget et par kopper – ingen av disse to. Den til høyre fikk jeg for rundt 20 år siden av en tidligere turkamerat og arbeidskollega, og den er alltid med meg ut. Den er enkel i formen og langt fra symmetrisk da kåta var nøyaktig så stor og ikke ga rom for særlig ytre formendring. Men den har vært med på mye og har fått sjel.

  Ellers, som du sikkert har lest, handler dette om mennesker. Om to som skal pleie et forhold. Syntes kåtene var et greit bilde å bruke for å si noe om nettopp det.

  Takk for kommentar og lykke til i jakten på den rette kåta – og i samlivet 🙂

  Svar

 3. #3 Fred Rune Rahm

  Auda! Har aldri moderert noen kommentarer men nå satte du meg på prøve – plast! Min enkle påstand er at her har du et opplevelsespotensial å gå på 🙂

  Svar

 4. Det er en egen sjarme med disse. Men må innrømme at det mest går i plast…. Huff.

  Svar

 5. Posted by Luringen on november 2, 2007 at 10:25 PM

  Nydelig sagt om det å leve sammen…

  Sagt med andre ord, har du fått løsna kjerringa fra plogen/skjæret ennå?!

  Svar

 6. #5 Luringen

  Takk! Og ja, vi jobber med nye testprosjekter nå 🙂
  God helg!

  Svar

 7. #7 Nunzio

  Dette slår begge veier. Hva vi legger av tanker inn i og bak en tekst er ikke, og skal ikke, alltid være så liketil å hente fram. Mye av den beste humoren har ofte en alvorlig klangbunn 😉

  Svar

 8. Hujei…. Denne gangen tok jeg ikke metaforen din… Litt pinlig, hehe…
  Men når jeg kikker på mitt tidligere svar oppi her, kan det også tolkes metaforisk.., -med litt govilje selvsagt, hehe…..

  Noen ganger mister vi ting underveis i livet… Kanskje det er meningen for at vi skal kunne ha plass til noe større, verdifullt og bedre?

  Mvh Nunzio

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: