«lille hardanger»

Ullensvang kommune er viden kjent for sin vakre fruktblomstring i mai. Få om noen steder kan vise til slikt fargespill og storslått natur som vi får servert på TV-skjermen under et 17.mai-tog derfra. Snødekte fjelltopper, blå fjord, blomstrende frukttrær og fantastiske bunader. Et gedigent, estetisk spill for sansene.

Men visste du at Telemark har sitt eget “Lille Hardanger”? At liene ned mot Norsjø i Sauherad kommune også lyser i hvitt og rødt av blomstrende frukttrær i mai? Og for å sette det litt i perspektiv, kan jeg nevne at mens Ullensvang står for nær 30% av vår fruktproduksjon, står Sauherad for cirka 25%.

Det er akkurat nå i disse dager blomstringen pågår for fullt. En biltur fra Akkerhaugen og sørover langs Norsjø, eller aller helst en båttur med kanalbåten MS Telemarken fra Akkerhaugen brygge til Lunde, byr på fine sanseopplevelser. Har du muligheten og vil ta båtturen, så lykke til. Vakrere enn det er i disse dager, blir det ikke.

Reklamer

3 responses to this post.

 1. Også epleblomster som er så vakre! Fantastisk bilde, de er sånn rosa, hvite, røde – får liksom ikke helt bestemt seg for hvor fargen skal lande. Fulle av vår og håp og drømmen om søt frukt – når sommeren er på hell 😉
  Det er noe eget med våren. Her jeg bor har vi ikke vår, bare en litt glidene overgang fra varmt til varmere. Det blir ikke det samme som å se at livet kommer tilbake!

  Svar

 2. Sauherad: Telemarks Provénce

  Svar

 3. Randi.

  Denne blomstringen er som et eventyr hvert år, når vår blir sommer. Først kommer kirsebærtrærne, så hegg og frukttrær. Det skjer nær sagt over natta. Og like snart som blomstringen skjer, kommer vinden og fjerner fargeprakten.

  Kanskje er det nettopp denne kortvarigheten som gjør inntrykket så sterkt, og like sterkt hvert år. Man får ikke tid til å bli vant med synet. Det setter seg kun i minnet som et vakkert og flyktig penselstrøk, og knapt nok det.

  frr.

  Du som bor kun en halv time fra «Provénce» må koste på deg en time eller to. Ta med termos, kamera og «en liten bit av Norge» – god tur 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: