feil fokus

Av og til mister man fokus. Det skjer en liten feil. Det som i forestillingens og forventningens lys skulle bli perfekt, viser seg å få en defekt eller en mangel. For det handler om detaljer. Det handler om en higen mot det fullkomne. Det handler om hvilke krav vi stiller til oss selv – og andre. Det handler om dyktighet. Det handler om å lykkes. Men det handler også om livsvilje og livsmot nok til å våge å se verdiene i det som avviker fra normalen.

For av og til skjer noe uventet. Ute av fokus, blir endring av fokus. Uinnfridde forestillinger og forventninger, leder tanker og holdninger inn på nye veier. Man oppdager skjønnheten i det uperfekte. Man fanges av en annen realitetsoppfatning. Man lærer å se med nye øyne. Man lærer å akseptere naturens egne lover. Ikke bare akseptere, men sette pris på det uventede. Det som er annerledes. Det som er vakkert og fullkomment, på sin måte.

Bilde: Sommerfuglen er en klipperingvinge som letter fra blomsten akkurat i det jeg hadde skarpstilt og trykket på utløseren.

Reklamer

4 responses to this post.

 1. Utrolig vakkert!
  Men faktisk så trodde jeg det var nesa di og sveisen som hindret utsyn og ga feil fokus… men det var det altså ikke da , skjønner jeg…

  Svar

 2. predikeren.

  Takk for kommentar.
  Det er nok først og fremst skylappene vi har inni hodet som hindrer oss i å se klart 🙂

  God søndag.

  Svar

 3. Posted by selsius on juli 13, 2008 at 2:27 PM

  Og fange bevegelser med kameraet er gøy, selv om det ikke var det du skulle i dette tilfellet, men det ble jo et fint resultat, et dansende øyeblikk.

  Svar

 4. selsius.

  Har fanget en del halve fluer og humler, på full fart ut av søkeren – noen ganger forsvinner de helt ut av bildet. Denne missen syntes jeg imidlertid var behagelig å se resultatet av. Om ikke et drømmebilde, så i hvert fall drømmende 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: