Rjukanfossen

Mange av våre fineste sanseopplevelser henter vi i naturen. Kratfulle, majestetiske fossefall står kanskje fremst av dem alle for mange av oss. Men de er blitt få. De er blitt temmet i menneskehetens «tjeneste». Slik er det også med den utrolig vakre og flotte Rjukanfossen. Vi trenger elektrisitet til lys og varme, til kraft for produksjon av nyttige og unyttige varer. Vannkraften har mer enn noe annet vært motoren i industrialiseringen av Norge. Vannkraften har mer enn noe annet lagt grunnlaget for velstandsutvikling i Norge.

Vi er blitt både rikere og fattigere av å legge fosser i rør. At det vi mistet har etterlatt et savn og et tomrom,  er turismen et vitnesbyrd på. Når slusene åpnes og fosser våkner til liv med sin fordums kraft og storslagenhet, strømmer turistene til fra fjern og nær. Det knatrer i fotokameraenes utløsermekanisme, og man ser på blikk og ansiktsmimikk at det å oppleve en foss som Rjukanfossen i sin fulle kraft, fyller dem med begeistring og glede. Det gjør dem rikere. Gjør alle som har opplevd skuet rikere. Og det legger seg i magen, hjertet og hodet, som et kostelig og fint minne.

Rjukanfossen går for fullt i disse dager. De som har muligheten bør benytte anledningen til å se, høre og føle denne vakre naturperlen på kroppen. Jeg er overbevist om at at ingen som besøker fossen vil gå derfra uten å føle seg rikere i sinn. Lykke til!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: